Fotografii si clipuri online

Social Bar

Acum, parca mai mult ca niciodata, in aceasta perioada a Sarbatorilor, fiecare utilizator de calculator si pasionat de imagini vrea sa isi faca publice lucrarile sau “capodoperele”. Pentru cei care nu au blog personal si totusi doresc celebritatea Internetul sta la dispozitie cu numeroase site-uri care asigura servicii de file sharing.

Fotografii online

1.Flickr = probabil cel mai bun site de fotografii online. Cum aproape oricine are un cont Yahoo, el poate fi folosit si aici (din mai 2005 colosul Yahoo a cumparat serviciile Flickr). Bazat pe arhitectura Web 2.0 serviciul Flickr este foarte usor de utilizat. Se pot alcatui albume, la care sa se ataseze comentarii. Foarte interesanta este sectiunea Blog.

2. Snapfish = serviciu oferit de HP, chiar din anul 2000. Cu o interfata prietenoasa, site-ul asigura si imprimarea fotografiilor pe hartia clasica. Evident, nu in Romania. Versiuni pentru mai multe tari si limbi vorbite.

3. Webshots = celebru pentru fotografiile de desktop, este un serviciu apartinand American Greetings. Cu o noua infatisare, pana in noiembrie 2007 erau inregistrate peste 540 miloane de fotografii. Cautarea se poate face pe cuvinte cheie pentru categorii sau sub-categorii.

4. Kodak EasyShare Gallery = cu traditie din 1999, site-ul permite tiparirea unor calendare cu poze proprii.

5. Myphotoalbum = serviciu de stocare foto si video, cu sute de layout-uri, care permit prezentari de albume sub adrese de forma www.numele_tau.myphotoalbum.com. Foarte usor de utilizat si cu aspect foarte modern.

Servicii video sharing

1. Youtube = serviciu aparut in februarie 2005 si cumparat de Google, in octombrie 2006. In decembrie 2007 erau gazduite peste 60 de milioane de clipuri!! Cautare pe cuvinte cheie, categorii si subcategorii. Accesul fara cont de utilizator este permis doar pentru vizionare. Pentru management se poate folosi si contul de Gmail. Fenomen social, youtube va transmite online dezbaterile alegerilor prizindentiale din SUA in 2008. Formatele video acceptate sunt WMV, .AVI, .MOV, MPEG si .MP4. Dupa upload sunt convertite in .FLV (Adobe Flash Video). Este disponibil si in alte limbi de circulatie internationala.

2. Yahoo! video = serviciul video sharing de la Yahoo. Din pacate nu este disponibil sub Linux, deoarece Yahoo! recomanda folosirea sistemelor de operare Windows XP si MAC OS X. Blogul poarta numele de Yahoo! 360, iar pe el puteti gasi o retrospectiva americana foarte buna a evenimentelor din 2007.

3. Metacafe = serviciu privat, aparut in SUA din iulie 2005. Are si localizare in limba romana.4. 220 = site romanesc foarte bine dezvoltat. Super video clipuri, majoritatea hazlii.

5. Trilulilu = foarte celebru datorita curtarii de catre Neogen. Posibilitatea de a integra pe site-uri proprii a unui script Java ce contine clipul preferat.

6. Apropo = site MediaPro foarte bine structurat, cu un continut variat.

Cum avem speranta ca veti utiliza aceste informatii utile, asteptam de la voi link-uri pe adresa de mail dingalati@gmail.com. Vom publica toate link-urile pe blogul nostru pentru ca sa afle toti vizitatorii de voi.

2 thoughts on “Fotografii si clipuri online

  1. E „Flickr” şi nu „Flikr”.

    Cât despre lista ta… aş avea o completare la prima categorie cu Deviantart (care este şi el foarte dezvoltat şi popular) şi la a doua categorie aş completa cu Google Video (pe ăsta chiar nu îl putem ignora). :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *