Veselia – medicamentul minune

Social Bar

Pe usile cabinetelor medicale din Elvetia exista un poster cu caricatura unui om care rade cu gura pana la urechi. Iar sub caricatura este scris: “Rasul face bine sanatatii“.

In zilele noastre, in Romania, suntem bombardati numai cu vesti proaste: scumpiri, inflatie, impozite marite, frustrari de tot felul si multe altele care nici nu trebuie pomenite. Noi, oamenii de rand, trebuie sa fim inarmati cu metode eficiente care sa ne aduca repede si bine soarele pe strazile noastre. Nu scriu despre vreo reteta de imbogatire, ci doar despre pastrarea unei atitudini pozitive. Iar daca cumva norii negri sunt deasupra noastra, sa nu uitam ca “rasul face bine sanatatii”.

Deci, prin ras, scade producerea cortizonului, un hormon tipic stresului. Se produc endorfine, care intaresc sistemul imunitar si au un puternic efect analgezic, scade riscul de infarct miocardic, iar depresia dispare incetul cu incetul.

Cand situatia pare fara scapare, se recomanda adoptarea unei noi atitudini, de genul “Cum te-ai simti daca ai fi (in stare sa)…?” Cu alte cuvinte, “cum te-ai simti daca te-ai preface vesel, ti-ai imprima un suras pe buze atunci cand se pare ca lumea ti-a cazut in spinare?“. Tu nu stii, dar partea ta inconstienta stie! Este un beneficiu sa fii “inconstient” din cand in cand…

Un rol in terapia prin ras il are socializarea. Cat de bine ne simtim cand suntem in grupuri de prieteni. O gluma buna, jocuri, flirturi sau exercitii fizice ne aduc o stare de bine care se prelungeste si dupa terminarea intalnirilor. Ne deblocam psihic, ne relaxam si radem cu gura pana la urechi. Rasul este un foarte bun exercitiu fizic pentru muschii fetei si ai abdomenului. Sunt unele persoane care nu rad datorita fricii de a nu face riduri!!! In schimb, ochii vor straluci de buna dispozitie iar ridurile vor trece neobservate.

Sa radem cel putin o data pe zi, altfel ziua este pierduta.

Rasul face bine sanatatii

2 thoughts on “Veselia – medicamentul minune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *