Bacalaureat 2008 – luni incep probele eliminatorii

Social Bar

Probele orale de la bac nu pot fi contestate, iar elevii trebuie sa obtina minim nota 5 pentru a le promova.
Oricine poate asista la desfasurarea probelor orale, chiar daca nu are nici o legatura de rudenie cu elevii care dau examen.

Absolventii de liceu vor sustine, luni, prima proba a examenului de bacalaureat. Cei aproximativ 230.000 de elevi vor sustine proba orala la limba si literatura romana, intre 23 si 24 iunie. Ceea ce trebuie sa stie acestia este ca probele orale sunt eliminatorii si ca nu se admit contestatii.

Singura proba la care elevii pot depune contestatii, dintre probele orale si cele practice este proba de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic – muzica.

Candidatii vor intra in examen in ordinea afisata la centrele de examen si vor extrage un singur bilet. Daca subiectele sunt insa prea dificile, candidatii au voie sa extraga un al doilea bilet, caz in care nota lor va fi scazuta cu un punct.

Fiecare elev va fi examinat de doi profesori, in prezenta a cel putin 3 candidati. Fiecare profesor va nota cu note cuprinse intre 1 si 10 raspunsul elevului, iar nota finala se va calcula ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori.

Un candidat se considera „promovat” la proba orala/practica daca a obtinut minimum nota finala 5. Elevii care nu se prezinta la o proba orala sau sunt nu obtin nota 5, nu mai au dreptul sa participe la restul probelor.

MECT interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea colectarii fondurilor materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul candidatilor. Persoanele care incalca dispozitiile legale risca sanctiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale, dupa caz.

Multa bafta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *