Cele mai frecvente probleme ale tinerilor in Secolul XXI!

Social Bar

Luand in consideratie activitatea din ce in ce mai stringenta a evaluarii anumitor comportamente, am luat in calcul de aceasta data comportamentul si principalele probleme ale tinerilor din ziua de azi.

Dupa un studiu realizat pe un anumit esantion de profesori din diferite universitati s-a ajuns la concluzia ca majoritatea dintre ei, mai precis 93 %, au sustinut ideea ca tinerii de azi se confrunta cu probleme majore, altii 4,75% sunt de parerea ca probleme sunt multe dar neimportante si doar 2,25% din cei chestionati, practic, nu au probleme. Acestia din urma sunt cu preponderenta tineri cu vârsta între 16-18 ani. Aceasta poate semnfica faptul ca tutela parintilor înca nu le-a permis sa se considere tineri cu probleme. Si de cele mai multe ori astazi tinerii sunt destul de sustinuti de parinti din multe puncte de vedere, ceea ce-i impiedica sa se confrunte de la o varsta destul de frageda cu probleme intr-adevar importante.

Printre problemele cele mai stringente cu care se confrunta societatea în prezent si în special tinerii au fost numite insuficienta mijloacelor financiare (53%), lipsa locurilor de munca (21,25%), alcoolismul, stupefiantele, bolile venerice (22,75%), neîntelegerile dintre tineri si maturi (3%).

Paradoxal, dar cel mai mult tinerilor de azi le este frica de singuratate, lipsa banilor destui pentru a-si aranja viata situându-se pe locul doi si frica de calamitati naturale pe locul trei. De aceea si circa 49% dintre respondenti au aratat ca lipsa prietenilor, incapacitatea de a comunica cu semenii, timiditatea sunt pentru ei o adevarata problema, în acelasi timp, însa, atunci când apare vreo problema prefera sa se refugieze intr-un anumit loc unde se simt ei singuri cel mai bine.

De aceea de multe ori se considera faptul ca in ziua de azi tinerii au din ce in ce mai multe nevoie de un mentor care sa-i ajute in discutarea anumitor probleme si cautarea unor solutii viabile problemelor lor. Ceea ce este inca o problema e faptul ca nu este destul de cunoscut acest termen in randul tuturor tinerilor si nu pot utiliza acesta metoda de consiliere.

Asta consider ca ,si din prisma faptului ca tinerii din ziua de azi nu cauta oportunitati de dezvoltare personala, suficiente pentru a cunoaste mai indeaproape anumite rezolvari ale unor probleme.
Concluzionand, tinerii din ziua de azi au acces la probleme mult mai facil, insa datorita acestei mediatizari a problemelor existente in viata de zi cu zi, exista obisnuinta de ocrotire exagerata a familiei si a nu da ocazia a de a se confrunta singuri cu aceste probleme si a le gasi totodata si rezolvarea.

One thought on “Cele mai frecvente probleme ale tinerilor in Secolul XXI!

  1. Foarte actuala tema: tinerii chiar au probleme. Daca e sa vedem in istoria romanilor, mereu au fost probleme. De aceea psihologii au botezat aceasta perioada “varsta problema”. Iar fiecare societate si civilizatie au problemele lor specifice: unde sunt bani – apar drogurile, unde sunt parintii plecati la munca in strainatate – apar deviante comportamentale.
    Personal, cred ca sistemul actual romanesc nu se ingrijeste deloc de tineri.
    Este o varsta frumoasa, la care fiecare trebuie sa aspire spre mai bine (si asta nu inseamna neaparat bunastarea materiala opulenta), fiecare sa aiba cel putin un model (si asta sa nu fie fotomodel, fotbalist sau interlop).
    Este o perioada unica! Sa va bucurati asa cum trebuie, ca sa aveti mai tarziu ce povesti. Amintirile sunt hrana sufletului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *