Ideea de „ KNOW HOW”a tinerilor de azi

Social Bar

Know-how este un termen preluat din limba engleză, care desemnează cunoştinţe specifice, deţinute de o persoană fizică sau de o întreprindere, asupra unui produs sau procedeu de fabricaţie, adesea obţinute prin lucrări de cercetare şi de dezvoltare importante şi costisitoare.

Tot ceea ce acumulam zi de zi ca si informatie relevanta pentru noi se realizeza cu scopul de a fi mai siguri pe noi si de a sti ca daca primim o intrebare indiferente care ar fi aceea putem spune ca suntem suficient de pregatiti sa raspundem la ea.

Ideea de „KNOW HOW” clar vine din limba engleza si insumeaza atat cunsotinetle teoretice cat si cele practice pe care le acumulam dealungul timpului.

Acest lucru se vede mai ales in mediul social in care traim, prin felul in care vorbim cu ceilalti, prin prietenii pe care ii avem, prin locurile care le vizitam.

Know how-ul iese la suprafata atat prin cunostintele avute dar si prin modul de viata avut .

In ziua de azi a devenit din ce in ce mai usor sa dobandim acest „KNOW HOW” insa trebuie sa stim foarte bine cum il obtinem: ori il obtinem prin partea practica ce o putem dobandi in cadrul unei organizatii noprofit unde ne putem dezvolta abilitatile atat personale act si personale, putand participa in cadrul unui internship oferit pentru tineri de catre o companie, realizand un stagiu de practica pe domeniul studiat la facultate apeland la profesori ce au incerdere in potentialul tau.

De altfel acest” KNOW HOW” se poate obtine si prin cunostintele terretice dobandite prin anumite training-uri care ne dezvolta atat gandirea cat si modul de a actiona, training-uril constand de cele mai multe ori in a pune mereu in practica si a actiona intr-un mod cat mai viabil gandirii si perceptiei noastre.

E bine sa ne gandim foarte bine la ceea ce vrem sa facem mai departe si sa percepem faptul ca acest „KNOW HOW” ne ajuta din ce in ce mai mult si se poate observa acest lucru atat in modul de a vorbi,de a te comporta,de niveulul de cultura generala cat si in modul de cere parerea ceorlalti in privinta ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *