Ziua Recoltei din Galati – 3-5 octombrie 2008

Social Bar

A trecut si vara cam prea repede. Toamna chiar si-a intrat in drepturi si de acum nu ne mai ramane sa ne numaram bobocii. Si scumpirile. Ca parca preturile nu au nimic de-a face cu oferta foarte bogata de produse.
Autoritatile din Galati au organizat si anul acesta in zona Pietei Centrale traditionala Zi a Recoltei.

Din cauza incalzirii globale recoltele se culeg din ce in ce mai devreme: pana acum nu am pomenit ca porumbul sa fie cules pana la 1 octombrie. Cine isi mai aduce aminte de zilele in care mergeam in practica agricola?

Revenind la oile noastre – si nu este o figura de stil cand scriu asta – nu s-a reusit decat organizarea unei aglomeratii cu acest prilej. Va veti convinge ca NU STIM SA NE DISTRAM, asa cum trebuie. Nu stim sa profitam de viata. Probe aduc cateva fotografii din care nu se va intelege decat fum, mai ceva la de la Furnalul 5 al Combinatului Siderurgic Galati. Magraoni care cautau victime cu portofele usor de sterpelit, bancnote de 100 lei false care isi cautau negustorii fraieriti, subele combinatului si mirosul intepator de pastrama de oaie. Ati remarcat ca dupa fiecare Zi a Recoltei dispar foarte multi caini din oras? 😀

Asta a fost Ziua Recoltei 2008 din Galati:

Pe scena improvizata dintre hale, ca in rest s-au ridicat sau se ridica tot felul de cladiri, s-au strofocat niscaiva artisti populari iar la baza scenei se zbenguiau pe melodiile populare oamenii de rand:

Ce mi-a placut din toata Ziua Recoltei au fost aranjamentele florale si de legume – fructe.

De baut am zabovit la standul Vinalcool Barlad: o sticla de must alb si o feteasca neagra de mi-a sarit basca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *