Altfel de timp liber

Social Bar

Asociatia Millennium Center desfasoara in perioada iunie – octombrie 2008 proiectul,Altfel de timp liber” in cele mai mari 10 orase din Romania, cu sprijinul Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor. Obiectivul general al acestui proiect este sa promoveze alternative constructive si sanatoase de petrecere a timpului liber pentru tinerii din Romania in general, si pentru tinerii din primele 10 orase din România, dupa cum urmeaza Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Craiova, Galati, Brasov, Ploiesti si Braila, in special.

In momentul de fata in general, tinerii care doresc sa isi petreacă timpul liber altfel decat iesind intr-un bar, nu intotdeauna au informatia la dispozitia lor, fie ca vorbim de activitati fizice, sportive, spirituale, artistice, intelectuale sau voluntariat. Astfel este destul de dificil sa afle informatii si alternative concrete, iar misiunea acestui proiect este tocmai aceea de a suplini deficitul de informatie existent prin crearea unui director web (www.cepotface.ro) cu rol de baza de date, avand ca si tematica alternative concrete de petrecere a timpului liber in mod constructiv.

Un prim pas a fost realizat, proiectul fiind implementat mai intai in Arad unde s-a dovedit un real succes: mai mult de 110 alternative de petrecere a timpului liber si peste 70 de structuri si organizatii diferite din judetul Arad au fost introduse. La mai putin de trei luni, proiectul s-a dezvoltat atat in plan orizontal ca numar de orase, cat si in plan vertical ca numar de activitati. Atfel, prin munca tinerilor voluntari locali si a Asociatiei Millennium Center s-au adunat in acest moment peste 1000 de alternative de petrecere a timpului liber si cateva sute de structuri si organizatii diferite din Romania.

Acest proiect a fost coordonat de catre o echipa formata din Sorin Victor Roman – manager de proiect, Adrian Popa, – asistent coordonator proiect si multiplicatorii din cele 10 orase: Irina Iliescu(Bucuresti), Iulia Dudas(Cluj), Anca Hanu, Alexandra Vasile(Constanta), Vali Bucur (Braila), Claudia Rita (Timisoara), Diana Beleiu, Sofia Dihoiu (Brasov), Stefana Dragan (Galati), Noria Dura (Iasi), Hortensia Bogdan (Ploiesti) si Felix Godeanu (Craiova).

Acest proiect are si o latura sociala intrucat prevede testarea gratuita a activitatilor introduse pe site de catre voluntari locali. In aceasta etapa se vor recruta 20 de tineri cu oportunitati reduse, tineri ce vor fi incurajati si asistati in testarea unor oportunitati de petrecere a timpului liber dintre cele promovate pe portal. De asemenea se va realiza o sesiune de premiere a celor mai consistente comentarii si/s-au interviuri postate pe web-site avand ca premiu special testarea unor oportunitati de petrecere a timpului liber. Mai mult, cel mai activ voluntar local va fi premiat de catre Asociatia Millennium Center prin acoperirea costurilor legate de participarea in cadrul unui proiect international de tineret, intr-o tara din UE, alta decat Romania, sau statele invecinate, implementat de catre Asociatia Millennium Center.

Acest proiect doreste sa ofere o alternativa de petrecere a timpului liber, prin activitati fizice, spirituale, artistice sau intelectuale. Pentru petrecerea timpului liber prin chefuri, petreceri, film si teatru, deja exista materiale care ofera un ghid complet in acest sens. Totusi, pentru cel interesat si de altfel de activitati, este destul de dificil sa afle informatii concrete, alternative. Începând din această perioadă, siteul www.cepotface.ro oferă informaţii detaliate cu privire la alternativele de petrecere a timpului liber de către tineri — Sorin Victor Roman, coordonator proiect, Asociatia Millennium Center, Arad.

Comunicat de presa venit din partea:

Dragan Stefana

www.cepotface.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *