Legalizarea prostitutiei in Romania

Social Bar

Multumim votantilor.

Am incheiat sondajul despre legalizarea prostitutiei in Romania, pentru perioada 25 septembrie – 20 octombrie 2008:
– 16 voturi “pentru”;
– 9 voturi “contra”
– 2 “abtineri”.

Este un rezultat care, dupa parerea mea, reflecta unele dorinte ascunse. Se pune problema continuarii scenariului, stiti ca in legislatie: dupa ce se da legea se asteapta normele metodologice. Adica, avem o prostituata, ce-i facem dupa achitarea banilor?

Unii, mai macho, vor spune ca o … . Dar prietenile lor ce vor spune? Sau sotiile? Cum ar fi sa dea ele de o factura sau un bon de la casa de marcat cu Servicii sexuale platite?

Altii, mai workoholici, au parte de futai la serviciu: un sef incompetent, un coleg codos sau un client carcotas.

Exista case de toleranta neoficiale, hoteluri de lux si cluburi in care isi duc veacul femei care practica cea mai veche meserie. Si ele nu ar exista fara o protectie bine pusa la punct, cu acordul direct al unor oameni ai puterii. Si cererea vine din partea tot a celor cu bani multi. Ca nu reusesc sa imi inchipui ca cineva cu salariul minim pe economie (sub 150 euro) si-ar cheltui minim 50 euro pentru serviciile unei prostituate. Ca de restul ce sa puna pe masa: un cadou veneric? Sau o mancarime?

Si nici nu vad cum marii afaceristi din spatele prostituatelor de lux (ca acolo se da banu’, nu pe stirbele de pe centura) ar fi de acord ca dupa legalizarea prostitutiei sa plateasca taxe si impozite la stat, ca orice contribuabil. Caci nu se va face nici un referendum pentru a se cere parerea celor multi, ceva gen “sunteti de acord cu demiterea lui Traian Basescu?”.

Lasand la o parte aspectul moral si crestin, prostitutia este unul din aspectele care exista independent de vointa noastra. Aici cererea si oferta sunt perfect valabile, banul si sexul facand un tandem imbatabil. E ca in Freud, “sexul si banii sunt motoarele societatii”. E adevarat ca in ziua de azi sexul se vinde si se promoveaza foarte agresiv. E adevarat ca o profesionista in materie de sex este mai celebra decat multi intelectuali si ca “sex” este cel mai cautat cuvant din Internet dar legalizarea prostitutiei atrage si alte aspecte,  legate de criminalitate, industria sexului, sanatate.

E usor sa dai o lege pentru legalizarea prostitutiei dar continuarea pana la finalizare (sic!) ca doar toti barbatii se dau cocosi. E ca in bancul cu “multi zic ca pot, dar putini o si fac”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *