Cat e de spurcata politica romaneasca?

Social Bar

Chiar faceam a o analiza la tot ce se intampla zilele astea: numai porcarii, de la un capat la altul al tarii. M-am trezit scriindu-i cuiva ca anul electoral (indiferent de ce numar este) este un an mort pentru natia romana. Statul are nevoie de bani, de multi bani pentru a satura lacomia celor de la putere, pentru a “organiza alegeri democratice, libere”. Drept pentru care se maresc accizele, taxele si impozitele. Se descopera ca, din cele 90 de taxe si impozite directe si forfetare, sunt necolectate de cativa ani cateva care au scapat la inventar. Deci, “strangem surubul si mai tare”. Creste cursul valutar, cresc dobanzile in banca si se inventeaza motivatii pertinente pentru toate aberatiile astea.

Nimeni nu mai se intereseaza de oamenii care duc pe umerii lor tot mai cocosati povara acesti Romanii. Doar in ultima luna, cand campania electorala este oficiala, ii apuca pe toti promisiunile. Sunt de domeniul fantasticului si absurdului. Consilierii isi sfatuiesc sefii sa identifice nevoile potentialilor votanti si sa le promita orice pentru a le castiga votul.

Vesnica dilema electorala din Romania se repeta si zilele astea: suntem obligati sa alegem din doua rele pe cea mai putin rea sau sa nu mergem la vot.

Campania cu convingerea populatiei de a vota este fara sorti de izbanda: indiferent cine va veni la putere (ca se cheama primarie, parlament sau presedentie) tot nimic nu va face. Nu suntem americani ca sa credem in “Misiunea salvatoare a lui Obama”. Nu avem parte de spectacolul alegerilor demne de un secol numit 21!

Aceeasi mizerie de dupa ’89. La inceputul anilor ’90 era mai timida. Dar acum “caracatita” este monstru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *