Ce preferati: al treilea razboi mondial sau actuala criza modiala?

Social Bar

In caz de al III-lea razboi mondial femeile ar primi pusti iar barbatii pustoaice !Departe de a fi un sistem social perfect capitalismul are o mare problema: periodic, presiunile acumulate in sistem trebuie sa fie dezamorsate. Nu este parerea mea, deoarece sunt departe de a fi expert in sociologie si politologie, dar mi s-a intiparit in memorie de peste 20 de ani lucrul asta.

Defularile capitalismului sunt ca si cutremurele: ori mici si dese, fara prea mari pagube si victime, ori rare si puternice (cu foarte putini supravietuitori). Capitalismul se hraneste numai din tarele umanitatii, astfel incat orice lucru negativ (precum orgoliile, lacomia, ura fata de semeni) trebuie platit la un moment dat. E principiul compensatiei.

Deci, la momentul de fata lumea se confrunta cu criza mondiala in locul unui razboi mondial. Este eterna poveste mioritica in care trebuie sa alegem dintre doua rele pe cea mai putin rea.

Se observa cu ochiul liber ca razboiul nu mai e cel clasic, cu cartuse, tunuri si armate rasfirate pe mai multe fronturi. In secolul 21 se poarta razboiul informatic, razboiul financiar si razboiul social. Se manipuleaza foarte usor imense mase umane, se sacrifica doar cu un click sau cu un telefon rosu vieti care nu se mai pot repara.

Si, vorba lui Tiriac, “in actuala criza, bogatii se vor imbogati si mai mult iar saracii vor saraci si mai mult”.

O ultima dilema: nu ajungem cu toti intre aceleasi patru scanduri si 2 x 1?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *