Am vazut de curand: Four Christmases (De Craciun nu stam acasa!)

Social Bar

Nu inteleg de ce distribuitorii filmelor in Romania aleg in schimbul traducerilor mot-a-mot, unele titluri total neinspirate! Poate vor sa se simta ca la Hollywood? Esti si cazul filmului Four Christmases care e tradus cu De Craciun nu stam acasa!. In fine, sa fie la ei, ca acum vreau sa vorbesc despre Four Christmases, film lansat in noiebrie 2008. In el joaca Reese Whiterspoon, Vince Voughn, Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight, Jon Favreau si Marry Steenburgen.

Societatea americana, cea care da tonul in lume, cea care este modelul catre care aspira chiar si perechile romanesti mondene, isi arata o fata nou sub forma unor aspecte comice: cuplul modern, fara prejudecati vs. familia traditionala.

Tinerii Kate si Brad, un cuplu fericit din San Francisco, au drept regula sa isi petreaca toate sarbatorile de iarna evitandu-si familiile numeroase si plecand in excursii exotice cat mai departe de casa. Ce-i drept ca toti parintii sunt divortati astfel incat ar fi fost obligati, ori la un maraton pentru toti, ori la filtrarea unora.

Numai ca in Ajunul Craciuniului o ceata groasa de o tai cu un cutter face ca toate zborurile sa fie anulate si cei doi tineri nu mai gasesc nici o scuza onorabila pentru a nu-si vizita toti cei patru parinti. Tatal lui, mama lui , tatal ei si mama ei, totul intr-o singura zi! In timpul celor patru vizite, imaginea de cuplu model al lui Brad si Kate sufera metamorfoze, devenind numai o foarte palida caricatura, golita complet de continutul dragostei, increderii si armoniei dintr-o familie traditionala. Memorabil este jocul de societate pe perechi sot-sotie, cand cumnatii sau parintii se cunosc mult mai bine decat perechea Brad-Kate.

Film recomandat tuturor: singurei, cupluri, casatoriti.

Fotografii din Four Christmases:

four-christmases

Reese and Vince In Love on Four Christmases Set

four-christmases1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *