Unde ne putem da copiii la inot in Galati?

Social Bar

Poate intrebarea din titlu pare nelalocul ei, acum in miez de iarna geroasa, dar, pentru ca raspunsul este “Nicaieri sau la Braila“, speram ca pana la primavara cineva va tine cont de inca o nevoie a galatenilor. Vorba proverbului “inteleptul isi face vara sanie iar iarna … baie comunala“.

Nostalgicii vremurilor ceausiste inca rememoreaza cum Baia Comunala din Galati era chiar un loc de interes local. Foarte multi din generatia mea si-au petrecut ore de inot sub acoperisul baii. Vremuri demult apuse si institutie devenita acum ruina. Mai ales, pentru cine vrea sa isi aduca aminte, ca acum cativa ani (vreo doi la numar) se batea toba pentru renovarea Baii Comunale din Galati cu fonduri europene, la sume de milioane de euro. Evident, banii s-au papat si tot fara baie am ajuns!

Insasi lipsa unui bazin de inot public este o dovada a jegului moral si social din Galati. Fara suparare, la un oras de 350 000 de locuitori, pe malul Dunarii, sa nu ai bazin(e) de inot si cinematografe chiar e jegos. Ma intreb ce salarii au cei care totusi lucreaza la Baia Comunala si Directia Cinematografica si daca si-au luat primele de Craciun sau de porc?

Iar cine vine cu ideea de a ne duce copii la Vega in primul rand sa tina cont de conditii si de tarife.

Asadar, tot mai accesibila ramane Braila si drumul cu maxi-taxi pe dig. Aveti idee cati parinti practica naveta la Braila pentru doua ore de inot cu copiii lor?

3 thoughts on “Unde ne putem da copiii la inot in Galati?

 1. Nu , nu am idee cati parinti practica naveta catre Braila, dar stiu ca eu n-am reusit sa fac acest lucru pentru fiul meu, in varsta de 5 ani. Era mult prea obositor, mai ales pentru el. Sunt de acord cu tine, e incredibil ca nu exista un bazin de inot in Galati. (P.S. Nici eu nu imi duc copilul la Viva!)
  Toate bune!

  1. Am mai intalnit o parere legata de inotul pentru galateni: bazinele de la Dunare. Tot noi am facut un reportaj despre mizeria, “manelizarea” si indolenta autoritatilor din Galati.
   Nimic, ca de obicei!
   Pacat de copiii nostri, pacat de noi!

 2. A VENIT VARA, MI-A VENIT NEPOTICA ȘI NU AM UNDE SA  MERG CU EA; UN ORAȘ LA DUNARE, SI, MAI MARE RUȘINEA, NU AVEM PISCINE, BAZINE…..TREBUIE SA MERGEM LA CEI CARE FAC AFACERI DE PE URMA PISCINELOR, V-ATI GANDIT , MACAR O DATA, DOMNULE PRIMAR, DACA , GALATENII AU POSIBILITATI DE DESTINDERE LA *PRET MARE*  (V. VEGA, DELFINUL, ETC)
  V-ATI CHINUIT SI ATI FACUT PARCUL DE PE FALEZA, CEVA PENTRU *TOATA LUMEA* NICI COPII MICI, NICI CEI MARI, NU AU SUFICIENT LOC DIN CAUZA *ADOLESCENTILOR* SI_+++++.
  REVIN LA PROBLEMA PISCINELOR PENTRU PERIOADA DE VARA…..POATE, PANA VI SE TERMINA MANDATUL, VA GANDITI SI LA CEVA BAZINE PE LA MALUL DUNARII….CA ORICUM, GALATIUL ESTE IN URMA LISTEI ORASELOR IN CARE NU S-A FACUT NIMIC, MI-E RUSINE SA SPUN CA SUNT DIN GALATI, DUPA REVOLUTIE, POTOPUL, RUSINE, RUSINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *