Conducatorul iubit

Social Bar

Daca ar fi trait dictatorul, azi ar fi implinit 91 ani! Programul de doua ore al Televiziunii Romane ar fi fost devansat si prelungit pentru a ni se arata un documentar cu “4 decenii de impliniri marete”. Nelipsitele poezii patriotice, recitate azi de copiii lui Andrei Duban si Dana Mladin, ne-ar fi umplut inimile de mandria de a fi contemporani cu cel mai mare conducator din istoria RSR. Productiile record, scroafele care fata peste 20 de purcei, “tarii cat mai mult carbune” sunt doar cateva din reperele cu care tovarasul ar fi fost gratulat. Limbile inmuiate de atat antrenament si imbatrinite o data cu trecerea anilor ar fi lins curul Conducatorului iubit, aducandu-i un fior, aproape orgasmic.

Poate ca PR-ul de azi ar avea mult de invatat de la activistii unui cizmar: dintr-un tartan de Scornicesti, aparatul securist a slefuit imaginea unui intelectual, cu origini sanatoase si cu un mare caracter. Comparand cu realitatea manelistilor de azi, jalnice zile traim cei care au supravietuit lui ’89: Ceausescu dadea “indicatii pretioase” in absolut toate domeniile, fie ca era vorba de cultura, energie atomica, industria prenandezului de cizme sau zborul lui Prunariu. Azi, vorbele si indicatiile au fost inlocuite cu metode perfecte de furat: fostele intreprinderi socialiste, flota, drumurile, agricultura. Tot ce nu poate fi furat este neglijat: sanatatea, scoala, cultura.

Vina nu este exclusiv a lui Ceausescu: si in celelalte tari foste comuniste este aceiasi foame pentru bani. Si la ei sunt hotii la drumul mare. Si o stiu in cunostinta de cauza, fiind prieten si cu polonezi, cehi sau unguri, modelele noastre de ex-comunisti. Vina, daca e sa dam vina pe ceva sau cineva, o poarta tot sistemul comunist, un sistem care s-a vrut doar inlocuitorul capitalismului, fiind pervertit de tractoristi investiti peste noapte cu puterea unui sef de CAP, sau semianalfabeti, frustrati de prostia lor, care s-au trezit in fotolii de ministri. In reflexie, actualii conducatori, cu foamea si invidia mocnita decenii de-a randul, vor sa recupereze anii epocii ceausescu.

Pentru a ne descreti fruntile:

<object width=”480″ height=”295″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/ahz8sW-wbzU&hl=en&fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/ahz8sW-wbzU&hl=en&fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”480″ height=”295″></embed></object>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *