Avem nevoie de viata culturala si sport

Social Bar

Ma incearca sentimente negative cand vad ca altii din Romania pot si noi, galatenii, nu putem. Concret, peste tot se organizeaza expozitii, festivaluri si alte activitati culturale, iar in Galati bate vantul goliciunii culturale si intelectuale.

Iar putinele activitati nici macar nu sunt promovate. In afara de subtirelul Festival de Comedie, aflat in inertia editiilor trecute, nici macar meciurile din Liga 1 ale Otelului nu sunt promovate. Motivele puturoseniei sunt cele consacrate pe plaiurile mioritice: nu-s bani, vine Craciunul, vine Pastele, a venit vara si toata lumea e in concediu. Lucru evident: orice plan de activite implica munca. Si  numai de munca nu au autoritatile timp si chef!

Poate, un pic cate un pic, se va pune osu’ la treaba! Nu de alta, dar avem o singura viata.

2 thoughts on “Avem nevoie de viata culturala si sport

  1. trebuie sa vina elevii si studentii sa bata la usa domnului primar sau la usa autoritatilor ca sa se miste ceva :-j
    sau probabil ca raspunsul ar fi ca sunt. noi ce trebuie sa le spunem? sa le promoveze si pe acestea cu atat de multe afise cat sunt cele electorale?

  2. Bianca, nu numai autoritatile din Galati trebuie sa faca ceva, cu siguranta fiecare dintre noi poata sa faca ceva, sa aduca un plus Galatiului. Pacat ca foarte multi tineri pleaca din oras, considerand ca nu au ce face. Chiar daca sunt plecat din Galati de foarte mult timp, vreau sa ma intorc si sa fac ceva pentru orasul in care m-am nascut si am crescut. Fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga ca orasul nostru are o istorie foarte bogata si ca tara in care locuim are o datorie fata de el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *