Va enerveaza telefonul mobil?

Social Bar

La inceput a fost considerat o mare inventie care e menita sa ne usureze viata. Apoi a evoluat intr-un accesoriu de lux, cica, menit sa reflecte personalitatea proprietarului.

Pe nesimtite, ca un mare pervers, telefonul mobil se transforma intr-un mare inamic.

Ca sa imi argumentez afirmatia va spun ca cel mai bine e sa ne amintim primii ani de telefonie mobila: emotia achizitionarii unui terminal greoi, scump si cu ecran alfanumeric. Dar cat de mult ne bucura un apel primit de la cei dragi sau un SMS trimis cu cuvinte de dragoste? Pentru 10 minute de fidelitate primite in fiecare an eram chiar fericiti, nu?

Acum, ce a devenit? Un intrus in vietile personale, ca doar il luam si la WC! Macar pentru a ne citi mailurile sau a mai juca un joc pe un ecran multicolor cat un format A5. Iar cat despre continutul apelurilor primite, ce sa mai vorbesc? Doar sarcini de indeplinit (sa faci aia, sa cumperi ailalta, nu-mi merge cealalta), vesti proaste, minciuni sau alte motivatii negative de a nu face ceva. Pentru lucrurile sentimentale, parca s-a instaurat legea tacerii. Cuvintele frumoase au fost sterse cu Delete. Iar SMS-urile doar ne anunta ca a expirat termenul de plata si vom fi penalizati.

Nu m-ar mira ca sa existe si o reactiune la nivel de mase sociale care sa respinga telefonul mobil sau cel putin sa il aseze acolo unde ii e locul: un obiect menit comunicarii intre oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *