Aici sunt banii dumneanoastra!?

Social Bar

De multe ori ne-am intrebat sau am fost intrebat de ce nu avem salarii ca in Occident? Ca doar prestam aceeasi munca, ca doar avem aceleasi nevoi s.a.m.d.

Mucalitii, ar raspunde ca “d’ aia!“. Eu, in schimb, am alta parere: cea mai mare parte din munca mea si a ta, cititorule, si a lui, celui pe care il stim, se duce la “partid“. Sau “securitate“. Oricum i-am spune “chestiei” ea este prezenta peste tot si suge energiile noastre: astfel, chiar daca avem un ritm occidental de munca, chiar daca ne luam doua sau trei sau o mie de joburi, tot nu ne ajungem cu banii. Iar in spatele “chestiei” se gasesc oameni: Basescu, cu toata familia si toti “pr’etenii” (including Elenele), Patriciu, ministri si ministre, oameni de partid. Fara nici cel mai elementar simt si fara niciun drept ne impartim viata cu lipitorile energetice si financiare.

Din popor, este inradacinata conceptia tampita ca “cu cat ai mai multi bani, cu atat cheltuiesti mai mult“. Nu sunt de acord, mai ales in privinta noastra, a romanilor! Ea ar fi valabila doar daca e vorba de bani nemunciti sau castigati din tunuri, comisioane sau alte ilegalitati.

Deci, intrebarea urmatoare celei din titlu este “esti de acord ca sa imparti banii cu chestia?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *