Somnul natiunii, ce mai naste?

Social Bar

In afara de monstrii nascuti postdecembrist, somnul romanesc mai este aducator de coma: aproape totul in Romania (si ma refer doar la valorile universal valabile) este anulat sau distrus.

Cu mare regret imi dau seama ca incepand de la capul Bucurestilor, ciuma se propaga ierarhic pana in ultima celula a romanilor. Nimic din ce-am avut nu mai este, nici macar ca inainte. Cine isi mai aduce aminte de bucuriile sportivilor nostri? Cine mai poate enumera cinci campioni romani ai momentului? Mai exista campioni romani?

Ca sa aduc un exemplu, in cadrul telejurnalelor de seara (cele care incep in prime-time), rubrica sport dureaza intre 45 minute si o ora. Dar in ea nu ni se prezinta realizari, ci doar interviuri cu Jiji, Borcea sau vedetele fotbalistice autohtone. Apoi urmeaza niste faze hazlii luate de pe Youtube. Halal am ajuns!

Coma societatii romanesti se adanceste! Si Galatiul nu face exceptie: nimeni nu vorbeste despre sport. Mai exista sport la nivel de mase si la nivel de performanta in Galati? Mai exista scapare?

2 thoughts on “Somnul natiunii, ce mai naste?

  1. Am vazut reportaje la TV si articole in ziare, mai ales in ultimul timp, cu campioni europeni si mondiali care traiesc din indemnizatii de 3-4 sute de lei pe luna.
    Base’ i-a primit la Cotroceni, le-a strans mana la usa si s-a retras la Udre si Placinte. Si apoi nu-i convine cand afla ca romanii s-au scarbit de Romania.

  2. O rusine pentru tara ca nu stie sa isi respecte si sa isi aprecieze valorile.
    Nici macar dupa moarte nu au parte de amintiri placute. Uitati-va la artistii din Generatia de Aur, cum sunt uitati odata cu florile uscate din coroanele de pe morminte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *