De ce trebuie sa mergem la vot pentru Prezidentiale?

Social Bar

Pana acum vreo doua luni eram ferm convins ca nu ma voi duce la vot, never-ever-forever! Dezamagit de toti si de toate, ma resemnasem cu inutilitatea gestului de a vota. Nimeni si nimic nu va schimba Romania. Brucan s-a inselat amarnic: nici peste 2000 de ani nu vom trai bine!

Dar, pe masura ce se apropie termenul de 22 noiembrie (primul tur) si 6 decembrie (al doilea tur), devin constient de valoarea votului meu!

Nesimtirea de care dau dovada vreo doi-trei candidati intrece orice limita. Inteleptii, cei mai in varsta, chiar cei care au votat non-stop cu Iliescu declara ca “asa ceva nu s-a mai intamplat de cand se stiu ei”.

Inainte de a da buluc la Referendumul de carton si de a pune stampila pe Basescu, ganditi-va doar CINCI MINUTE si raspundeti-va, in farama de constiinta proprie, daca “traiesc bine”?, daca nu planeaza deasupra capului meu somajul, imposibilitatea de a avea un tratament medical corespunzator sau chiar banii de medicamente (apropo, s-au scumpit medicamentele de cand cu criza, ceva de speriat – cel putin de doua ori! Autoritatile basesciene trambitand sus si tare ca s-au ieftinit). Daca proprii mei copii sunt fericiti, hraniti si ingrijiti bine? Daca pot sa mai merg in concediu asa cum erau vacantele odinioara, si asta nu doar pe vremea lui Ceau? Daca imi pot permite un viitor, peste nici mai mult sau mai putin de doi ani?

De aceea trebuie sa merg la vot! Pentru a avea un raspuns clar la intrebarile de mai sus!

Ceea ce conteaza, pentru mine, este faptul ca ACUM POT SCHIMBA UN PRESEDINTE, CU VOTUL MEU! Acum am puterea de a pune pe altcineva in locul lui, asa cum, tot eu, l-am pus in 2004. Dezamagit de tot regimul basescu, pot schimba starea de fapt.

Sunt constient ca nu pot schimba sistemul dar macar omul din fruntea statului, pot. Sunt sigur ca cel care il urmeaza nu este mai breaz, dar ESTE ALTUL!

2 thoughts on “De ce trebuie sa mergem la vot pentru Prezidentiale?

 1. Toti fac sondaje. Aceste sondaje nu au nimic in comun cu realitatea de zi cu zi. Unele sondaje il dau castigator pe Basescu, alt sondaj pe Geoana…
  Eu cred ca este manipulare pe fata.
  Toti vor sa nu-i mai vada pe cei 2 la putere, dar marea majoritate vor sta duminica in casa, la televizor, la caldurica…
  Luni se vor intreba: Cum, iar astia 2? Nu mai scapam niciodata de ei.
  Ar trebui sa iesim cu totii la vot si asta inca din primul tur. Sa le aratam ca sondajele sunt MINCIUNI.
  Uite aici un alt sondaj: http://www.picatura.ro/viewtopic.php?f=384&t=1148 aici il dau castigator pe Oprescu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *