Cu ce au votat romanii in turul 1? Cu ce ar trebui sa voteze in turul 2?

Social Bar

Cu cine, este foarte usor de vazut: Basescu, Geoana si Antonescu au dominat feliile din Prajitura puterii:

Traian Basescu a obtinut 32,42% din voturi,
Mircea Geoana – 31,17%,
iar Crin Antonescu – 20,02%, potrivit rezultatelor partiale ale alegerilor, date publicitatii marti, la ora 10:00, de Biroul Electoral Central.

Scorurile celorlalti candidati la prezidentiale:
Corneliu Vadim Tudor – 5,55%.
Kelemen Hunor – 3,83%.
Sorin Oprescu – 3,18%.
George Becali – 1,91%.
Remus Cernea – 0,62%.
Constantin Rotaru – 0,45%.
Eduard Manole – 035%.
Ovidiu Iane – 0,23%.
Ninel Potarca – 0,21%.

Prezenta la vot a fost de 54,32%.

Cum s-a ajuns la situatia asta? Ce se intampla de foarte multi ani incoace in Romania, nu numai de ultimul cincinal de impliniri marete, a dus la o atrofiere a ratiunii romanilor si, implicit, a alegatorilor romani. Este evident ca votul de duminica din primul tur a fost unul emotional.

Basescu a mizat pe prosteala clasica de a hipnotiza electoratul, bombardandu-i pe romanii de la sate cu galeti, ceasuri de perete si amenintari. Incepand de la afirmatia lui tanti Maricica “De maica, cel putin Basescu mi-a dat o galeata de plastic! Geoana, ce mi-a dat?” si terminand cu ofensiva online sau mass-media.

Geoana, mai rigid din punct de vedere emotional (clar, la ora actuala un mare handicap din punct de vedere electoral), a mizat pe masinaria de vot PSD-PC. Apropo, din alianta cu PC-ul a disparut terminatia cu pricina! Toti vorbesc de PSD, fara PC.

Antonescu, speranta romanilor oprimati atat de PD-L, cat si de PSD, a reusit o crestere peste cota liberalilor.

Ca o completare la modul de votare, eu scriu ca ar fi bine ca romanii sa dea drumul la creier inainte de a pune stampila pe buletinul de vot din turul doi. In prealabil, trebuie sa votam si in turul doi. Lasand la o parte frustrarile, dezamagirile, nervii si alte sentimentalisme sau emotii (vezi ca pornim de la emotii si ajungem tot la ele??!!) trebuie sa iesim la vot.

Argumente:
– somnul ratiunii naste monstrii;
– cele mai mari greseli din istoria omenirii s-a facut cand, in loc sa gandeasca oamenii au simtit si, in loc sa simta, oamenii au gandit;
– este o ocazie de a schimba starea de fapt si poate o oportunitate de a incerca oprirea prabusirii Romaniei;
– nu spun ca aceasta schimbare ar fi cea mai buna sau macar buna, dar E SCHIMBARE;
– singura emotie este CURAJUL de a merge la vot si a vota cu cap.
– absenteismul ar insemna resemnarea in fata unui regim periculos si suportarea consecintelor pe termen scurt si lung (V-ati intrebat in cat timp putem sa platim datoria Romaniei? Sunteti de acord ca si copiii copiilor nostri sa plateasca greselile lui Boc & Compania?)

Deci, hai la vot si votati cu creierul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *