De ce se atrag contrastele pe lumea aceasta?

Social Bar

Traimi intr-o eterna dihotomie: bine-rau, lumina-intuneric, razboi-pace. Lista este practic infinita. Doar imaginatia noastra ii pune granita. Intrebarea mea din titlu este ca o continuare fireasca. Iar un posibil raspuns corect ar fi: “lumea e facuta din contraste. Ele se atrag tocmai pentru a forma intregul“.

Viata, in viziunea impartasita de mine, este ciclica, precum toate partile contrare enumerate mai sus. Dar, ceea ce a cel mai important, e faptul ca ciclul trebuie sa fie o spirala ascendenta. Dimensiunea spatiala a imaginii asupra vietii da si un aspect de dezvoltare umana: trebuie sa iesim din 2D, saturati de graficele cu sageti care urca si coboara pe axa timpului si sa aspiram, ciclic, cat mai sus. Mai ales in ultimul timp cand suntem apasati de povara crizei declansate artificial si intretinuta cu mare mestesug de conducatorii nostri.

De unde sa ne alimentam cu Energie, de unde sa avem Motivatia actiunilor noastre? Tinand cont ca Sus, unde vrem sa ne indreptam, este doar Dumnezeu, dintr-o data avem si directia si orientarea si sursa. Divinitatea trebuie sa fie scopul si directia noastra. Cat de usor uitam aceste lucruri simple! Cat de usor de abatem privirea de la Dumnezeu si o intoarcem catre in jos sau catre mizeriile mondene si politice sau catre ura si emotii negative inrudite! Urcusul nu este usor. Dimpotriva, este unul dintre cele mai grele. Dar si rasplata este pe masura eforturilor. Cred, deasemenea, ca e un drum in echipa. Alaturandu-ne si inconjurandu-ne de semeni cu aceleasi principii si idealuri e mai usor sa razbatem.

Acum, la ceas de bilant, va urez un urcus cu spor! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va calauzeasca pasii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *