Frica de necunoscut

Social Bar

Una din angoasele, aproape permanente, este teama de necunoscut. Actiunea ei nu este foarte puternica dar arde continuu in constiinta omului. Acest fenomen dificil de detectat, la prima vedere, determina non-actiunea.

Ne e frica sa incepem un anumit lucru sau ne oprim dupa prima piedica in calea realizarii lui fiindca nu stim ce se va intampla. Ne e frica sa schimbam niste obiceiuri, ne e frica sa spunem lucrurilor pe nume, ne e frica sa luam atitudine in fata unor evenimente, oameni sau lucruri. Necunoscutul ne inhiba, pe cei mai multi dintre noi. Necunoscutul ne blocheaza in cochiliile proprii si ne face asemanatori unor animale haituite de propriile umbre sau propriile fantasme.

Ce-i de facut cand realizezi ca frica de necunoscut te paralizeaza? In primul rand, felicitari ca ai constientizat-o! E primul pas spre castigarea luptei cu frica. Apoi, mobilizeaza-te cu toata fiinta ta sa fii invingator. Spune o rugaciune catre Dumnezeu. Roaga-ti sfantul protector sa fie alaturi de tine. Imagineaza-ti mental victoria. Fa-ti un plan de actiune si treci la fapte! Mergi pana la capat si culege-ti trofeele victoriei: increderea, satisfactia, un strop de fericire.

Nu spun ca este usor fiecare pas dar iti spun ca este minunata victoria. Iar la sfarsit nu uita sa multumesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *